Pregătire înainte de operație

Gândul că urmează să te supui unor intervenții chirurgicale poate fi de-a dreptul înfricoșător. Teama de medic, spitale și durere poate pune stăpânire pe tine. Înainte de operație pacienții își fac tot felul de scenarii în minte, de cele mai multe ori, cu rezultate dezastruoase.

Tocmai de aceea, e bine ca un pacient să fie bine informat, indiferent dacă este vorba despre o procedură injectabilă sau o operație estetică cu un grad de complexitate mare.

Vorbește cu medicul specialist în chirurgie plastică

Înainte de luarea unei decizii importante cu privire la aspectul fizic cel mai indicat este să vorbești cu medicul specialist. Îți poți face acasă o listă cu întrebări pe care ai dori să le adresezi medicului.

La prima consultație trebuie să prezinți istoricul tău medical, dacă ai alergii, urmezi un tratament etc.

Înainte de operație

La femei operația estetică se va face în afara perioadei menstruale și trebuie oprită administrarea de anticoncepționalele. Este recomandat să renunți la fumat cu cel puțin o lună înainte de operație deoarece fumatul îngreunează procesul de cicatrizare și pot aparea complicații nedorite.

Nu vei mânca și nu vei bea lichide cu cel putin 6 ore înainte de operație. La femei, este recomandat să nu se machieze și să nu își facă unghiile cu ojă.