Recuperarea după operația de abdominoplastie

Operația de chirurgie a siluetei, numită și abdominoplastie se adresează persoanelor de ambele sexe, care au slăbit prin dietă și exterciții fizice, au ajuns la greutatea dorită, dar au rămas cu exces de piele și grăsime la nivelul abdomenului.

Recuperarea medicală după operația de abdominoplastie variază de la un pacient la altul, în funcție de complexitatea cazului, tipul de anestezie folosit, starea generală de sănătate, dar și vârsta pacientului.

Spitalizarea după intervenția chirurgicală este obligatorie și poate dura de la o zi până la trei zile, în funcție de complexitatea operației și de modul cum reacționează organismul fiecărui pacient. Tuburile de dren se scot după o zi sau două. Deși poate fi inconfortabil pentru unii pacienți, corsetul elastic trebuie purtat minim 4 – 6 săptămâni deoarece acesta ajută la așezarea pielii.

În primele zile de la operație pacientul trebuie să se odihnească, să mânânce mâncare ușoară, de preferat în cantități mici. Exerciţiile fizice intense sunt interzise timp de două luni de la operație. Pacientul va putea face mișcare, dar ușoară.

După externare pacientul va primi o medicație pe care ar fi bine să o urmeze. Cicatricile postoperatorii vor fi usor roșii în primele luni postoperator, dupa care cu timpul tind sa se estompeze.

Pacientul trebuie să se prezinte de urgență la medic dacă prezintă sângerări, are febră și dureri mari.