Excizie formatiuni cutanate si subcutanate

Excizie formatiuni cutanate si subcutanate  Formatiunile cutanate sau subcutanate pot fi indepartate daca sunt suspecte de a fi cancer de piele, sau pentru ca se traumatizeaza frecvent ( ex: se agata frecvent de haine si sunt dureroase sau sangereaza) sau pur si simplu pentru ca pot fi inestetice din cauza marimii, aspectului sau pozitiei lor.

 Alunitele (nevi pigmentari) sunt cele mai frecvente formatiuni cutanate. Ele pot fi plate sau in relief fata de pielea inconjuratoare, de culoarea pielii, sau mai inchise la culoare cu marginii regulate sau nu. In general sunt de 1-2 mm marime, dar cu Excizie formatiuni cutanate si subcutanate  cat sunt mai mari cu atat probabilitatea de a fi de natura canceroasa este mai mare.

Orice alunita mai mare de 6 mm, cu contur sau culoare neregulata, si mai ales care s-a modificat in ultima perioada sau sangereaza fara un traumatism, trebuie examinata de un specialist !

 Lipoamele sunt formatiuni adipoase (de grasime) ce cresc incet, aproape intotdeauna benigne, care sunt cel mai adesea gasite subcutanat. Cele mai multe lipoame sunt asimptomatice, pot fi diagnosticate prin examenul clinic si nu necesita neaparat tratament. Poate fi necesar sa fie indepartate din cauze cosmetice, din cauza compresiei ce o exercita pe structurile inconjuratoare sau daca diagnosticul este incert. Deoarece lipoamele, in general, nu se infiltreaza in tesuturile din jur fiind inconjurate de o capsula, ele pot fi indepartate relativ usor, cu capsula intacta, prin excizie.

Excizie formatiuni cutanate si subcutanate

Chisturile sebacee sunt formatiuni subcutanate ce se formeaza prin acumularea secretiei unor glande de la nivelul pielii (sebacee) a caror conducte excretoare s-au obstruat. Ele pot avea dimensiuni variabile, de la cativa mm pana la formatiuni mari de cativa cm. Este indicat sa fie indepartate deoarece in aproape toate cazurile la un moment dat se suprainfecteaza. Tratamentul este exclusiv chirugical adica excizia intregii formatiuni, cu tot cu continut, si ideal cu capsula intacta.

Cum se realizeaza excizia formatiunilor?

Excizie formatiuni cutanate si subcutanate  Tratamentul cel mai indicat al formatiunilor cutanate sau subcutanate este prin excizia lor in bloc, in toata grosimea lor, pana in tesutul sanatos. Excizia completa implica o incizie in forma de elipsa a pielii din jurul formatiunii incluzand formatiunea in sine, si apoi suturarea pielii in 2 straturi.

Multe zone ale corpului, mai ales cele cu piele subtire si fara tensiune, se cicatrizeaza fo

Excizie formatiuni cutanate si subcutanate

arte bine prin aceasta tehnica. În principiu linia de excizie trebuie sa fie mai lunga decat formatiunea pentru a se putea vindeca repede si estetic. Sunt folosite cele mai precise tehnici si fire de sutura pentru a avea un rezultat estetic. Într-o singura interventie se pot scoate mai multe formatiuni.

Piesa excizata este apoi plasata intr-un container special, si este trimisa la examinarea histo-patologica (la microscop). Rezultatul examenului histo-patologic este gata in aproximativ 2-3 saptamani si este singurul care stabileste cu certitudine natura exacta a formatiunii excizate, precum si faptul ca formatiunea a fost excizata in totalitate.

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Excizie alunite (1-3) 150
• Excizie alunite (4-6) 250
• Excizie chist sebaceu 250
• Excizie unghie incarnata 150
• Corectie cicatrici (anestezie locala) 250 - 400

PROGRAMARI