Tratament varice

Tratamentul varicelor – scleroterapia

Tratament varice  Ai vase de sange sparte (venectazii) pe picioare?

Venectaziile de la nivelul picioarelor arata ca niste linii subtiri, dispuse sub forma unei panze de paianjen, de un milimetru pana la cativa centimetri lungime, si sunt de culoare rosie, violet sau verzi-albastre.

Ele sunt de fapt niste dilatatii vasculare din piele (venectazii in limbajul de specialitate) cauzate de fragilitatea peretelui vaselor care se mosteneste genetic in 90% dintre cazuri.

Tratament varice

Afla cum poti scapa de aceasta problema inestetica cu ajutorul unor tratamente care functioneaza, astfel incat sa nu iti mai fie rusine sa iti expui picioarele in rochiile si fustele tale preferate !

Eu, dr Bortolini, medic specialist chirurgie plastica, practic scleroterapia pentru tratamentul venelor dilatate de la nivelul gambelor si coapselor.

Scleroterapia este o procedura simpla si eficienta prin care vasele superficiale vizibile (venectazii, vene reticulare), inestetice, care sunt vizibile sub forma unor retele la nivelul pielii, sunt tratate.

Scleroterapia este considerata „standardul de aur” pentru tratarea vaselor mici de la nivelul membrelor inferioare, fiind folosita înca din anii 1930 si este lipsita de riscuri veritabile şi are o eficacitate garantata, cu închiderea acestora, efect durabil în timp !

Indicatii scleroterapie

Tratament varice

  • venectazii – spider veins (stelute vasculare sau venule intradermice cu diametru mai mare de 1 mm)
  • venele reticulare (vene albastre sau vene subdermice, nepalpabile cu diametru mai mare de 3 mm)

Despre scleroterapie (tratamentul varicelor)

Tratament varice

Procedura de scleroterapie se face cu anestezie şi are un minim discomfort local. Se injecteaza la nivelul venei agentul sclerozant (substanta ce va inchide vena) cu un ac foarte fin. Agentul sclerozant va produce o inflamatie, care va determina inchiderea vasului. Odata cu injectarea agentului sclerozant vena se coloreaza alb în câteva minute. O şedinta dureaza aproximativ 30 minute.

Dupa o singura procedura se estompeaza o buna parte din vase dar niciodata toate (intre 50%-70%) ! Frecvent mai este nevoie de cel putin inca o sedinta la o perioada de timp pentru a trata si restul vaselor care nu s-au inchis de la prima sedinta. Tratamentul este definitiv (odata tratat vasul nu mai reapare) dar odata cu trecerea timpului (in ani de zile) din pacate nu se pot preveni eventualeleaparitii pe viitor a varicelor in alte zone.

Recuperarea este imediata, rezultatele sunt spectaculoase si se mentin in timp!

Dupa scleroterapie (tratamentul varicelor)

Tratament varice

Dupa procedura de scleroterapie culoarea vaselor se schimba in rosu-violet apoi in maroniu inchis si mai apoi in alb sidefiu si treptat dispar.

Iti vei putea relua lucrul si activitatile in primele 24 ore.

Pe zonele injectate se vor aplica pansamente sterile şi o faşa elastica pentru 2-3 zile.

Eu, dr. Bortolini, recomand ciorapi compresivi timp de 2-3 saptamâni.

Antiinflamatoare şi uneori chiar anticoagulant (Clexane, Fraxiparina).

Se recomanda mobilizare precoce şi mers pe jos, fara a efectua efort fizic intens.

Cat costa o procedura de scleroterapie ?

Tratament varice  Pretul este calculat in functie de numarul de zone tratate. Pentru un pret exact suna si  programeaza-te  la o consultatie gratuita !

 

 

 

PROGRAMARI

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii