Implanturile mamare cu silicon trebuie schimbate dupa 10 ani de purtare?

Nu se poate da nici o garantie in ceea ce priveste durata implanturilor, deci contrar anumitor mituri, acestea nu au termen de valabilitate. Durata acestora este influentata in mare parte de reactia corpului tau fata de implant, de stilul de viata si chiar si de ocupatie.

Desi multe femei au avut implanturile timp de multi ani, acestea nu trebuie considerate pe viata. Daca nu apare nici o modificare a formei sanilor tai, si daca nu ai dureri sau alte semne care sa te alarmeze nu ai niciun motiv pentru care sa le schimbi, indiferent de cat timp le ai.

Bineinteles ca, forma si volumul sanilor naturali se vor schimba odata cu trecerea timpului si din cauza gravitatiei. Bineinteles, daca doresti sa iti mentii acelasi aspesct ferm si tineresc al sanilor dupa trecerea anilor, la un moment dat vei dori inca o operatie.

Exista multe mituri pe internet despre shimbarea implanturilor. Unul dintre ele este ca femeile cred ca implanturile trebuie schimbate de rutina dupa 10 ani, daca nu se strica. Nu este cazul, implanturile trebuie inlocuite doar cand exista o problema.

In cele mai multe cazuri motivul pentru care aceste trebuie inlocuite este fie ruptura implantului, fie contractura capsulara ( adica  formarea de tesut cicatricial in exces in jurul implantului). Acest tesut cicatricial face ca sanul sa se simta ferm, sa isi modifice forma sau sa creeze o stare de discomfort.

In cazul implanturilor cu silicon ruptura implanturilor poate sa nu fie detectata, deoarece implanturile sunt cu gel siliconic inalt coeziv (insemnad ca acesta nu curge ca un lichid ci ramane lipit, aderent de el insusi).

De aceea FDA recomanda monitorizarea implanturilor o data la 3 ani pentru pentru a detecta eventualele rupturi ale implanturilor. Uneori pot aparea simptome ca : ganglioni inflamati (noduli), deformarea sanului sau implantului, umflarea sau senzatia de intarire a sanului in cauza. Daca acestea apar implantul trebuie indepartat si schimbat cu unul nou.

Implanturile de silicon sunt destul de rezistente si pot sustine o presiune foarte mare, iar testele arata ca poti trece cu masina peste un implant sau il poti arunca de la etaj si acesta tot nu se sparge. Acestea nu explodeaza in cazul calatoriilor cu avionul, un alt mit demontat! De asemenea te poti aseza pe ele in timpul somnului sau in timpul exercitiilor fizice. Totusi in cazul impacturilor foarte puternice ( ex. accident rutier sever acestea se pot totusi fisura si trebuie inlocuite)

Pentru a afla mai multe despre implanturile mamare cu silicon suna si programeaza o consultatie !

Pentru a beneficia de acest tratament de infrumusetare si nu numai ma poti contacta la nr 0766.252.161 sau pe email drbortolini@beperfect.ro.

Urmareste cu interes urmatoarele articole din cadrului blogului pentru a fi la curent cu ultimele noutati din lumea beauty !