RINOPLASTIE BARBATI

Inainte de rinoplastie
Operatia de rinoplastie la barbati
Dupa operatie de rinoplastie
Cat costa o operatie de rinoplastie?

Barbatii in general,  ajung sa aiba probleme cu aspectul nasului dupa anumite altercatii, de la sport sau alte traumatisme ce le modifica forma nasului si totodata si acea armonie faciala. Acesta e momentul in care inclusiv functiile nazale, de cele mai multe, ori sunt afectate si este necesara o operatie atat pentru rezolvarea problemelor legate de respiratie, cat si de refacere a formei nasului, astfel incat sa nu mai reprezinte o problema estetica.

In ultimii ani, si barbatii au inceput sa apeleze la operatii estetice, mai ales la rinoplastie pentru a remedia anumite deficiente din nastere sau posttraumatice pentru a capata mai multa incredere sine lucru care va fii resimtit atat pe plan personal cat si in relatiile sociale.

De cele mai multe ori, forma si dimensiunea nasului reprezinta un subiect sensibil pentru multi dintre adolescenti si tineri. Poreclele rautacioase, comentariile malitioase, glumele facute de colegi si de alte persoane in legatura cu acesta pot determina o dezvoltare nearmonioasa a personalitatii adolescentului  si tocmai de aceea, daca starea de sanatate permite, este ideal sa se indeparteze defectele estetice la o varsta cat mai frageda. Operatia de  rinoplastie poate fi facuta dupa varsta de 16-18 ani.

Un nas mare, cu o pozitionare defectuoasa, o cocoasa inestetica, reprezinta un factor important in dezechilibrarea armoniei trasaturilor faciale si de aceea, remodelarea nasului este alegerea ideala.

Poate fi corectat un nas prea lung, sau prea lat, poate fi redusa cocoasa, poate fi micsorat un varf voluminos sau “cazut”, poate fi micsorat un nas prea mare in ansamblu, pot fi corectate tulburari de respiratie, etc. Scopul acestei operatii consta in obtinerea unui nas de aspect natural, in armonie cu celelalte structuri faciale si fara probleme respiratorii.

Majoritatea chirurgilor considera pe buna dreptate ca rinoplastia ca una dintre cele mai complexe si sofisticate interventii chirurgicale.

Rinoplastia sau operatia de remodelare a nasului imbunatateste aspectul si proportiile acestuia precum si armonia trasaturilor faciale si increderea in sine. Chirurgia nasului poate corecta de asemenea problemele de respiratie cauzate de defecte structurale ale nasului.

O interventie nazala pentru imbunatatirea cailor respiratorii obstructionate necesita o evaluare atenta a structurilor nasului. Corectia unei deviatii de sept si a hipertrofiei cornetelor nazale, sunt cele mai frecvente cauze ale problemelor respiratorii.

INAINTE DE RINOPLASTIE

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia care sunt riscurile si limitarile ei iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unor analize de sange si radiografie de piramida nazala sau CT(computer tomograf).

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).
De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

In ziua operatiei nu veti manca si nu veti bea nimic cu minim 6 ore inainte de aceasta.

OPERATIA DE RINOPLASTIE LA BARBATI

Operatia dureaza 2-4 ore in functie de complexitatea modificarilor efectuate necesita anestezie generala si spitalizare de 1 zi.

Eu practic doar rinoplastia deschisa deoarece este metoda ce mai completa si complexa prin care se pot face toate modificarile necesare atat estetice cat si functionale(respiratorii).

Se practica doar o inchizie la exterior (3 mm), la nivelul columelei(zona care desparte narile) unde nu este vizibila restul inciziilor fiind localizate in interiorul narinelor . Rareori (in cazul in care narinele trebuie ingustate) poate fi necesara efectuarea unei incizii la nivelul santului care separa aripa nazala de restul fetei.

Prin aceste incizii, tesuturile moi care acopera nasul sunt ridicate cu delicatete, asigurand accesul pentru remodelarea structurii nasului. Chirurgia nasului poate reduce sau dimpotriva, creste structurile nazale prin utilizarea grefei de cartilaj recoltate din alte zone ale corpului.

Cel mai frecvent se utilizeaza bucati de cartilaj din septul nazal, de pe portiunea mijlocie a nasului. In anumite cazuri, se poate utiliza o bucata de cartilaj din ureche si, rar, cartilaj costal.

Daca septul este deviat, acesta va fi indreptat, iar proiectiile din interiorul nasului sunt reduse pentru a imbunatati respiratia. Odata ce structura de sustinere a nasului este modelata in forma dorita, pielea si tesuturile sunt reasezate si inciziile sunt inchise.

In majoritatea cazurilor la nivelul foselor nazale se introduc apoi mese care vor fi mentinute astfel 24-48 de ore. La exterior este confectionat un pansament din benzi adezive peste care se aplica apoi o atela nazala din plastic.

Expertii internationali in domeniul chirurgiei plastice recomanda ca in urma operatiei de rinoplastie la  barbati sa nu se hipercorecteze nasul si sa se produca un nas efeminat (greseala frecvent intalnita). Nasul masculin nu trebuie sa fie in vant , si nici “scobit” sau prea mic, el trebuie sa fie un nas drept, frumos dar “puternic” si sa exprime masculiniate.

DUPA OPERATIE DE RINOPLASTIE

Durerea postoperatorie este de regula de minima. Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani.

In primele zile dupa operatie  trebuie urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7 zile. Mesele se scot la 1-2 zile postoperator iar atela se scoate dupa 10 zile.

Desi edemul initial se retrage in cateva saptamani, este nevoie sa treaca aproape un an pana se definitiveaza forma finala a nasului. În acest interval veți observa schimbări treptate în aspectul nasului, pe masura ce acesta evolueaza catre un rezultat permanent. In primul an postoperator, tumefierea poate aparea si disparea, fiind mai accentuata dimineata.

In primele 2-3 saptamani evitati suflatul nasului. La fel si purtarea ochelarilor in primele 2luni (perioada de timp in care se recomanda purtarea lentilelor de contact).

In general in 10-12 zile puteti relua activitatile zilnice, iar activitatile fizice intense pot fi reluate abia dupa cel putin 2 luni.

Dupa operatie, in interiorul nasului pot fi plasate mese sau tuburi interne si la exterior va fi prezenta o atela si un pansament pentru a sustine si proteja noile structuri in faza initiala de vindecare

Desi rezultatele rinoplastiei sunt in general permanente, din pacate cartilajul poate continua sa remodeleze si sa deplaseze tesutul, ceea ce poate modifica rezultatele operatiei in timp.

Trebuie sa vii la control la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani cand se scot firele iar ulterior la 3,6,12 luni.

Postoperator vor exista echimoze(vanatai) si tumefirea ( umflarea) in zona operata. Disconfortul si durerea se  pe vor tine sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice timp de 5 zile.

Se poarta un consert cateva saptamani pentru a reduce tumefierea si a adapta pielea la noul contur al pieptului. Desi rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile in cateva saptamani de la data operatiei.

Majoritatea pacientiilor vor putea sa-si reia activitatiile curente in 2-3 zile.

Exercitii usoare pot fi incepute progresiv la 2 saptamani de la data operatiei,

Masajul zonelor lipoaspirate poate fi inceput imediat dupa disparitia vanatailor si umflaturilor

Trebuie sa vii la control la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni.

CAT COSTA O OPERATIE DE RINOPLASTIE?

Pretul pentru operatia de rinoplastie variaza in functie complexitatea cazului si include tot:

  • Consultatia preoperatorie 
  • Analiza faciala digitala
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea o noapte
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact suna si programeaza-te  la o consultatie !

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
• Rinoseptoplastie (rinoplastie + deviatie de sept + cornete nazale) de la 3800
 
0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii