Acasa » Servicii » Chirurgie-postbariatrica

LIFTING CORPORAL TOTAL

Inainte de operatia de chirurgie postbariatrica
Operatia postbariatrica de lifting corporal total
Dupa operatia de lifting corporal total
Cat costa o operatie postbariatrica?

Daca si tu ai recurs la o operatie bariatrica (gastic sleeve, balon gastic etc) sau doar prin dieta si exercitii ai slabit foarte mult in greutate, din pacate, acum te “lovesti” de un nou obstacol dupa castigarea luptei grele cu obezitatea – excesul tegumentar (piele).

In afara de impactul vizual neplacut si de disconfortul psihic pe care il provoaca, excesul tegumentar te poate constrange sa porti in continuare haine mai largi si te poate impiedica sa practici diverse activitati fizice sau sportive care iti fac placere. Cu alte cuvinte, te impiedica sa te bucuri de rezultate si sa iti traiesti viata asa cum vrei.

Din pacate cu toate ca te-ai chinuit mult si ai reusit sa slabesti multe kilograme corpul tau tot nu arata asa cum ti-ai dori din cauza faldurilor de piele ramase la nivelul abdomenului, bratelor si coapselor, dar eu, dr Bortolini Alin, medic specialist in chirurgie plastica te pot ajuta sa scapi de acest aspect inestetic si sa iti recapeti stima in sine !

Astfel prin inlaturatea faldurilor de piele si rearanjarea tegumentului in exces se pot rezolva aceste probleme, aducand si un beneficiu suplimentar prin “taierea” unor kilograme care se dovedesc a fi neresponsive la dieta.

Chirurgia postbariatrica (liftingul corporal total) reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivelul abdomenului, bratelor, coapselor, iar ulterior ea poate fi combinata si cu implantul si liftingul mamar. In cadrul interventiei pot fi eliminate si cicatricile preexistente de la nivelul abdomenului (ex. cezariana). Aceasta  procedura se poate asocia cu liposuctia iar multor pacienti le sunt recomandate ambele proceduri.

Operatia postbariatrica NU reprezinta o interventie chirurgicala de slabit si nu constituie un inlocuitor pentru o dieta sanatoasa si exercitiul fizic ci este indicata tocmai dupa o salbire masiva in greutate si ajungerea la un prag stabil al kilogramelor pe o perioada mai lunga de timp.

Operatia de lifting corporal poate fi realizata intr-o singura etapa dar este de preferat sa fie stadializata pe parcursul mai multor interventii chirurgicale seriate( 2-3 ) pentru a avea o recuperare mai usoara si pentru a scadea riscurile asociate cu o interventie atat de mare ca amploare.

Studiile recente arata ca eliminarea excesului de piele la persoanele care au avut o interventie bariatrica influenteaza comportamentul alimentar si imbunatateste starea psihologica, ajutand persoana sa se mentina la o greutate mica si sa a nu se ingrase din nou.

INAINTE DE OPERATIA DE CHIRURGIE POSTBARIATRICA

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia si iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori, vom discuta si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine. Va trebui sa faci analize de sange si o ecografie abdominala.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografi abdominale si analize de sange.

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Anticonceptionalele trebuiesc oprite cu 4-6 saptamani inainte de operatie deoarece cresc riscul de complicatii tromboembolice (formarea de cheaguri in sange).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie.

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

Operatia de chirurgie estetica postbariatrica (total body lift) nu se efectueaza in perioada ciclului menstrual.

In ziua operatiei trebuie sa nu consumi alimente si lichide cu minim 6 ore inainte de aceasta.

Este recomandata evitarea unghiilor cu gel sau a ojei pentru ca interfera cu aparatele de anestezie si a cremelor de corp in dimineata respectiva.

OPERATIA POSTBARIATRICA DE LIFTING CORPORAL TOTAL

Este una de amploare foarte mare, se efectueaza sub anestezie generala iar durata interventiei este, in medie, de peste 6-7 ore.

Excesul de piele si grasime este indepartat de la nivelul abdomenului, bratelor, coapselor

La final se inchide incizia cu o sutura intradermica cu aspectul unei linii fine (cicatricea finala nu depinde numai de sutura, ci de modul in care organismul dumneavoastra vindeca).

O astfel de interventie chirurgicala practica combina in orice variatii urmatoarele interventii: abdominoplastiabrahioplastia, liftingul de coaspeliftingul si augmentarea mamara.

La sfarsitul interventiei, la nivelul zonelor tratate sunt aplicate corsete elastice la nivelul tuturor zonelor operate.

DUPA OPERATIA DE LIFTING CORPORAL TOTAL

Spitalizarea este de aproximativ 3 zile (functie de zonele operate)

Eu, dr. Bortolini iti recomand ca in primele zile de recuperare sa te odihnesti bine, sa te hidratezi, mesele trebuie sa fie usoare, in cantitate mica si regulate.

Durerea postoperatorie este de regula de intensitate medie-semnificativa. Trebuie totusi avut in vedere ca operatia este una de amploare mare si recuperarea o sa fie de durata. Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani.

Desi este o interventie de mai mare amploare, rezultatele spectaculoase postoperatorii rasplatesc tot efortul depus !

In primele zile dupa operatie si trebuit urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7zile.
Tuburile de dren se scot dupa o zi sau doua.

Firele de sutura se pot resorbi (daca se utilizeaza fire resorbabile), sau se extrag la 14 zile postoperator (in cazul firelor neresorbabile).

Este necesara intreruperea activitatii pentru aproximativ 2 saptamani postoperator.

Efortul fizic va fi evitat complet primele 2 luni, fiind apoi reluat progresiv.

Cicatricile postoperatorii pot fi usor rosietice in primele luni postoperator, dupa care tind sa se estompeze (pana la 1 – 2ani postoperator Expunerea la soare prelungita sau solar va fi evitata in primele 9-12 luni postoperator. (cicatricea finala nu depinde numai de sutura, ci si de modul in care organismul dumneavoastra vindeca)

Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4 – 6 saptamani pentru a favoriza asezarea pielii.

Controalele postoperatorii vor fi la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni.

Desi rezultatele operatiei sunt, permanente, exista cazuri in care acestea pot fi influentate de fluctuatiile mari de greutate sau sarcina. Din acest motiv, ar fi bine ca cei care doresc sa mai slabească substantial si femeile care au in plan o sarcina, sa amane interventia chirurgicala de acest tip.

CAT COSTA O OPERATIE POSTBARIATRICA?

Pretul unei operatii postbariatrice (lifting corporal total) variaza mult in functie de particularitatile fiecaruia (de mix-u de operatii necesar in functie de zonele unde a slabit cel mai mult) si de zilele de spitalizare si include :

  • Consultatia preoperatorie
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea 2 nopti
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact suna si programeaza-te  la o consultatie, iar eu dr Bortolini Alin, medic specialist chirurgie plastica iti voi raspunde tuturor intrebarilor !

PROGRAMARI

0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii