Acasa » Servicii » Abdominoplastie-barbati

ABDOMINOPLASTIE BARBATI

Inainte de operatia de abdominoplastie la barbati
Operatia de abdominoplastie la barbati
Dupa operatia de abdominoplastie
Cat costa o operatie de abdominoplastie?

Daca ai observat ca ai un exces de piele si/sau grasime la nivelul abdomenului si te-ai saturat sa il tot ascunzi sub haine, eu dr Bortolini, medic specialist in chirurgie plastica te pot ajuta sa scapi de aspectul inestetic.

Operatia de abdominoplastie se adreseaza barbatilor care au un exces de piele si/sau grasime la nivel abdominal si reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivel abdominal si se intareste musculatura abdominala.

In cadrul interventiei pot fi eliminate si unele cicatrici preexistente de la nivelul abdomenului(postoperator/posttraumatic).

Abdominoplastia este o procedura ce se poate asocia cu liposuctia iar multor pacienti le sunt recomandate ambele proceduri.

Abdominoplastia (ca si lipoaspiratia) nu reprezinta o interventie chirurgicala de slabit si nu constituie un inlocuitor pentru o dieta sanatoasa si exercitiul fizic dar in combinatie cu un stil de viata sanatos iti poate oferi rezultatele visate.

Abdominoplastia se adreseaza deasemenea si celor care au facut o interventie bariatrica (gastric sleeve, inel gastric etc.) si au exces de piele la nivelul abdomenului. Pentru mai multe detalii intra si pe sectiunea : chirurgie postbariatrica.

INAINTE DE OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE LA BARBATI

In cadrul consultatiei pentru operatia de abdominoplastie vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia si iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori, vom discuta si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografi abdominale si analize de sange.

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

In ziua operatiei pentru abdominoplastie nu vei manca si nu vei bea nimic cu minim 6 ore inainte de aceasta.

OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE LA BARBATI

Durata operatiei de abdominoplastie este, in medie, de 3-4 ore.

Abdominoplastia se efectueaza, de regula, sub anestezie generala. In unele cazuri (miniabdominoplastie, lipoabdominoplastie) se poate practica si anestezia locoregionala.

Incizia este orizontala, pe toata latimea abdomenului, localizata in regiunea inferioara a abdomenului, la nivelul parului pubian. Pielea abdominala si grasimea sunt detasate de stratul muscular de dedesubt. Musculatura este apoi plicaturata cu fire speciale (pentru a ingusta talia si a corecta defectele musculare de dupa sarcina), orice zona de slabiciune sau hernie fiind reparata.

Excesul de piele (reprezentat de obicei de zona cuprinsa intre ombilic si zona pubiana) si grasime este indepartat, cu pastrarea ombilicului. Tegumentul situat deasupra ombilicului este tras apoi in jos si suturat la tegumentul inferior. Ombilicul este exteriorizat in pozitie normala printr-o incizie mica facuta in piele.

O astfel de interventie chirurgicala lasa intotdeauna o cicatrice orizontala in portiunea inferioara a abdomenului, de lungime variabila, care este de obicei ascunsa in linia slipului si o cicatrice circulara in jurul noului ombilic.

In cazuri limitate in care este necesara doar o mica corectie, se poate practica miniabdominoplastia. Cicatricea orizontala este mai scurta, nu exista cicatrice in jurul ombilicului si recuperarea este mai usoara.

La sfarsitul interventiei, la nivelul zonelor tratate este aplicat un corset elastic (burtiera).

DUPA OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE

Spitalizarea este de aproximativ 1 – 3 zile (functie de volumul aspirat, tipul de anestezie, starea generala a pacientei).

Durerea postoperatorie este de regula de intensitate medie. Trebuie totusi avut in vedere ca operatie este una de amploare mare si recuperarea o sa fie uneori de durata. Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani.

Desi este o interventie de mai mare amploare, rezultatele spectaculoase postoperatorii rasplatesc tot efortul depus !

In primele zile dupa operatie si trebuit urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7 zile.
Tuburile de dren se scot dupa o zi sau doua.

Firele de sutura se pot resorbi (daca se utilizeaza fire resorbabile), sau se extrag la 14 zile postoperator (in cazul firelor neresorbabile).

Este necesara intreruperea activitatii pentru aproximativ 2 saptamani postoperator.

Efortul fizic (mersul la sala, sport) va fi evitat complet primele 2 luni, fiind apoi reluat progresiv.

Cicatricile postoperatorii pot fi usor rosietice in primele luni postoperator, dupa care tind sa se estompeze (pana la 1 – 2ani postoperator). Expunerea solara prelungita si expunerea la ultraviolete va fi evitata in primele 9 luni postoperator.

Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4 – 6 saptamani pentru a favoriza asezarea pielii.

Trebuie sa vii la control la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni

CAT COSTA O OPERATIE DE ABDOMINOPLASTIE?

Pretul unei operatii de abdominoplastie variaza in functie complexitatea cazului (abdominoplastie standard, extinsa, miniabdominoplastie, lipoabdominoplastie) si include tot :

  • Consultatia preoperatorie
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea o noapte
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

 Pentru un pret exact suna si programeaza-te la o consultatie !

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Abdominoplastie: 5000
0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii