Acasa » Servicii » Otoplastie

OTOPLASTIE – OPERATIE URECHI CLAPAUGE SAU DECOLATE

Cand este optim de efectuat interventia de otoplastie?
Inainte de operatia de otoplastie
Operatia de otoplastie
Dupa operatia de otoplastie
Cat costa o operatie de otoplastie?

Daca ai observat ca urechile copilului tau sunt mai mari si mai departate de cap decat ar trebui (clapauge) sau chiar tu ai aceasta conformatie suna si programeaza-te impreuna cu cel mic la o consultatie deoarece eu, Dr. Bortolini, medic specialist chirurgie plastica iti pot rezolva aceasta problema.

Otoplastia, corectarea urechilor decolate, se face pentru a apropia urechile de cap sau pentru a le face mai mici. Chiar daca urechile sunt doar un pic deformate, acest neajuns poate duce la frustrarea copilului si la problemele de adaptare printre colegii sai de scoala.

De obicei urechile sunt asimetrice, una fiind mai deformata decat cealalta. Chiar si pentru adulti efectele sunt nu doar de ordin estetic, ci si de impact psihic si social.

In cadrul operatiei pot indrepta urechile si de asemenea modela sau reduce marimea lor.

Persoanele adulte pot recurge la aceasta interventie, in combinatie cu alte operatii de chirurgie plastica faciala sau corporala.

CAND ESTE OPTIM DE EFECTUAT INTERVENTIA DE OTOPLASTIE ?

Operatia de otoplastie se face dupa varsta de 4-5 ani, cand urechea a atins aproape dimensiunile definitive preferabil in jurul varstei de 6-7 ani.

Ceilalti copii pot fi rautaciosi cu copilul tau, ii pot pune porecle si poate aparea chiar fenomenul de “bulling”.  Este indicat ca operatia sa se faca inainte ca pacientul sa intre in colectivitati (gradinita, scoala), pentru a evita aparitia unor traume psihice datorate unor comentarii rautacioase.

Este de preferat ca initiativa pentru operatia de urechi decolate sa vina in primul rand din partea copiilor, care astfel sunt mai cooperanti si mai multumiti de rezultat.

 INAINTE DE OPERATIA DE OTOPLASTIE

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia care sunt riscurile si limitarile ei iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine sau copilul tau.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unor analize de sange.

Inainte de operatia de otoplastie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie.

In ziua operatiei trebuie sa nu consumi alimente si lichide cu minim 6 ore inainte de aceasta.

Pentru adulti :

Anticonceptionalele trebuie oprite cu 4-6 saptamani inainte de operatie deoarece cresc riscul de complicatii tromboembolice (formarea de cheaguri in sange).

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

Operatia de otoplastie nu se efectueaza in perioada ciclului menstrual.

OPERATIA DE OTOPLASTIE

Operatia de otoplastie dureaza aproximativ 1 ora.

Intervenţia chirurgicală se realizează prin remodelarea cartilajului auricular şi ancorarea lui pentru a apropia urechile de cap. Inciziile rezultate sunt mascate pe faţa posterioară a urechii.

Otoplastia se efectuează sub anestezie generală sau sedare în special în cazul copiilor deoarece este cea mai sigură şi asigură confort operator atat copilului cat si echipei chirurgicale.

Cele mai multe otoplastii nu necesită zile de spitalizare postoperatori dar uneori in cazul copiilor care au avut anestezie generala este mai bine sa ramana 1 noapte pentru supraveghere.

DUPA OPERATIA DE OTOPLASTIE

La 10 zile postoperator, firele se scot si trebuie purtata o banderola elastică (de tenismen), la început non-stop, după care numai noaptea, acesta ajutând la vindecarea mai rapidă a operaţiei.

Copiii se pot intoarce in colectivitate dupa 1 saptamana (dar trebuie supravegheati in prima luna) iar adultii pot relua lucrul dupa 2-3 zile.

CAT COSTA O OPERATIE DE OTOPLASTIE?

Pretul pentru operatia de otoplastie include:

  • Consultatia preoperatorie 
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea o noapte (daca este cazul)
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact programeaza-te  la o consultatie !

0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii