Acasa » Servicii » Abdominoplastie

ABDOMINOPLASTIE BUCURESTI – LIPOSUCTIE ABDOMINALA

Inainte de operatia de abdominoplastie
Operatia de abdominoplastie
Dupa operatia de abdominoplastie
Cat costa o operatie de abdominoplastie?
Abdominoplastie 3D

Abdominoplastie

Daca ai observat ca ai un exces de piele si/sau grasime la nivelul abdomenului si te-ai saturat sa il tot ascunzi sub haine, eu dr Bortolini Alin, medic specialist in chirurgie plastica te pot ajuta sa scapi de aspectul inestetic cu ajutorul operatiei de abdominoplastie.

Abdominoplastia reprezinta interventia chirurgicala prin care se indeparteaza excesul de piele si grasime de la nivel abdominal si se intareste musculatura abdominala. In cadrul interventiei pot fi eliminate si cicatricile preexistente de la nivelul abdomenului (ex. cezariana). Abdominoplastia este o procedura ce se poate asocia cu liposuctia, iar multor pacienti le sunt recomandate ambele proceduri.

Abdominoplastia (ca si lipoaspiratia) nu reprezinta o interventie chirurgicala de slabit si nu constituie un inlocuitor pentru o dieta sanatoasa sau exercitiul fizic, dar in combinatie cu un stil de viata sanatos iti poate oferi rezultatele visate.

Este bine ca initial sa slabesti ( prin dieta, exercitii fizice sau operatii de chirurgie bariatrica), iar apoi dupa ce ai obtinut o greutate stabila in timp si ai exces de piele si putina grasime, sa recurgi la operatia de abdominoplastie care iti va contura noile forme. In cazul in care ai slabit foarte mult este posibil chiar sa ai nevoie de o operatie mai complexa de chirurgie postbariatrica.

Prin conceptul de frumusete integrata, BE PERFECT by Dr. Bortolini, operatia de abdominoplastie poate fi combinata si cu alte interventii de chirurgie estetica : liposuctielifting de brate (brahioplastie), lifting de coapse sau cu alte proceduri injectabile !

NOU ! Pentru a iti face o idee de cum vei arata dupa aceasta interventie vom face o simulare digitala a operatiei.

INAINTE DE OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia si iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori, vom discuta si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine. Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografi abdominale si analize de sange.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografi abdominale si analize de sange.

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Abdominoplastie

Anticonceptionalele trebuiesc oprite cu 4-6 saptamani inainte de operatie deoarece cresc riscul de complicatii tromboembolice (formarea de cheaguri in sange).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

Operatia NU se efectueaza in perioada ciclului menstrual.

In ziua operatiei trebuie sa nu consumi alimente si lichide cu minim 6 ore inainte de aceasta.

Este recomandata evitarea unghiilor cu gel sau a ojei pentru ca interfera cu aparatele de anestezie si a cremelor de corp in dimineata respectiva.

OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE

Abdominoplastie

Durata interventiei este, in medie, de 3-4 ore.

Abdominoplastia se efectueaza, de regula, sub anestezie generala. In unele cazuri (miniabdominoplastie, lipoabdominoplastie) se poate practica si rahianestezia (anestezia in coloana).

Incizia este orizontala, pe toata latimea abdomenului, localizata in regiunea inferioara a abdomenului, la nivelul parului pubian. Pielea abdominala si grasimea sunt detasate de stratul muscular de dedesubt. Musculatura este apoi plicaturata cu fire speciale (pentru a ingusta talia si a corecta defectele musculare de dupa sarcina), orice zona de slabiciune sau hernie fiind reparata.

Excesul de piele  si grasime (reprezentat de obicei de zona cuprinsa intre ombilic si zona pubiana) este indepartat, cu pastrarea ombilicului. Tegumentul situat deasupra ombilicului este tras apoi in jos si suturat la tegumentul inferior. Ombilicul este exteriorizat intr-o noua pozitie printr-o incizie mica facuta in piele.

O astfel de interventie chirurgicala lasa intotdeauna o cicatrice orizontala in portiunea inferioara a abdomenului, de lungime variabila, care este de obicei ascunsa in linia slipului si o cicatrice circulara in jurul noului ombilic.

In cazuri limitate in care este necesara doar o mica corectie, se poate practica miniabdominoplastia. Cicatricea orizontala este mai scurta, nu exista cicatrice in jurul ombilicului si recuperarea este mai usoara.

In unele cazuri abdominoplastia se poate combina si cu operatie de liposuctie pentru reducerea depozitelor de grasime de la nivelul abdomenului superior si a flancurilor.

La sfarsitul interventiei, la nivelul zonelor tratate este aplicat un corset elastic (burtiera).

Abdominoplastie

DUPA OPERATIA DE ABDOMINOPLASTIE

Abdominoplastie

Spitalizarea pentru operatia de abdominoplastie este de aproximativ 1 – 3 zile (functie de amploarea operatiei, tipul de anestezie, starea generala a pacientei).

Eu, dr. Bortolini iti recomand ca in primele zile de recuperare sa te odihnesti bine, sa te hidratezi, mesele trebuie sa fie usoare, in cantitate mica si regulate.

Durerea postoperatorie este de regula de intensitate medie. Trebuie totusi avut in vedere ca operatia este una de amploare destul de mare si recuperarea o sa fie uneori de durata. Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani.

Desi este o interventie de mai mare amploare, rezultatele spectaculoase postoperatorii iti rasplatesc tot efortul depus !

In primele zile dupa operatie trebuie urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7 zile.
Tuburile de dren se scot dupa o zi sau doua.

Firele de sutura se pot resorbi (daca se utilizeaza fire resorbabile), sau se extrag la 14 zile postoperator.

Este necesara intreruperea activitatii pentru aproximativ 2 saptamani postoperator.

Efortul fizic va fi evitat complet primele 2 luni, fiind apoi reluat progresiv.

Cicatricile postoperatorii vor fi usor rosii in primele luni postoperator, dupa care cu timpul tind sa se estompeze (pana la 1 – 2ani postoperator). Expunerea la soare prelungita sau solar va fi evitata in primele 9-12 luni postoperator.

Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4 – 6 saptamani pentru a favoriza asezarea pielii.

Controalele postoperatorii vor fi la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni.

Desi rezultatele abdominoplastiei sunt, permanente, exista cazuri in care acestea pot fi influentate de fluctuatiile mari de greutate sau sarcina. Din acest motiv, ar fi bine daca doresti sa slabeasti substantial sau daca ai in plan o sarcina, sa amani interventia chirurgicala de acest tip, pana cand obtii o scadere in greutate stabila in timp.

CAT COSTA O OPERATIE DE ABDOMINOPLASTIE?

Pretul unei operatii de abdominoplastie variaza in functie complexitatea cazului (abdominoplastie standard, extinsa, miniabdominoplastie, lipoabdominoplastie)  include tot :

  • Consultatia preoperatorie 
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea o noapte
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact suna si programeaza-te la o consultatie !

Abdominoplastie
Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Abdominoplastie: 5000
AbdominoplastieAbdominoplastie
AbdominoplastieAbdominoplastie
0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii