Acasa » Servicii » Liposuctie-pentru-barbati

LIPOSUCTIE PENTRU BARBATI

Inainte de liposuctie
Operatia de liposuctie
Dupa liposuctie
Cat costa o operatie de liposuctie?

Daca si tu suferi de depozite de grasime in exces de care nu poti scapa la nivelul unor anumite zone ale corpului atunci liposuctia este procedura de care ai nevoie.

Liposuctia nu este o metoda de tratare a obezitatii, ci este o interventie chirurgicala de modelare si conturare a corpului, de eliminare a unor depozite mici-moderate de la urmatoarele nivele :

Esti un bun candidat pentru liposuctie daca esti tanar si ai o buna elasticitate a pielii, pentru ca dupa eliminarea depozitelor de grasime pielea ta sa se poata “mula/aseza”pe noul contur corporal. In caz contrar este indicata si eliminarea excesului de piele fiind vorba de o alta interventie de amploare mai mare numita abdominoplastie.

In unele cazuri eu, dr. Bortolini, medic specialist chirurgie plastica, practic liposuctia ca procedura chirurgicala de sine statatoare, dar o pot si asociata altor interventii ca si : abdominoplastia, rinoplastia,otoplastia etc.

Este important de stiut ca lipoaspiratia nu este in sine un tratament al obezitatii  sau un inlocuitor al unei diete sanatoase si echilibrate, dar in combinatie cu un stil de viata sanatos iti poate oferi rezultatele visate.

NOU ! Pentru a iti face o idee de cum vei arata dupa aceasta interventie vom face o simulare digitala a operatiei.

INAINTE DE LIPOSUCTIE

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia de liposuctie care sunt riscurile si limitarile ei iti voi raspunde tuturor intrebarilor. Vom face masuratori si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografi abdominale si analize de sange.

Inainte de operatie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie.

De asermenea, este recomandat sa opresti fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa  reduci considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

In ziua operatiei de liposuctie nu veti manca si nu veti bea nimic cu minim 6 ore inainte de aceasta.

OPERATIA DE LIPOSUCTIE

In functie de zonele tratate si marimea acestora, lipoaspiratia se poate efectua sub anestezie locala (in combinatie sau nu cu sedare), rahianestezie, sau anestezie generala.

Inciziile(cicatricile) – sunt de obicei mici (3mm) si ascunse vederii. Initial in zonele abordate se infiltreaza un lichid (care contine anestezic si o substanta vasoconstrictoare) cu scopul de a reduce trauma si sangerarea.

Apoi un tub subtire ( canula ) este introdusa prin aceste incizii pentru a disloca tesutul grasos in exces prin miscari de dute-vino. Apoi acest exces este indepartat prin aspirarea lui.

Durata interventiei este, in medie, de 1 – 3 ore.

Pentru a indeparta cat mai mult din depozitele de grasime si pentru a reliefa muscula abdominala (patratelele) se poate folosi un aparat special de liposuctie cu laser ghidat GPS  care  topeste grasimea in excess si a o evacua astfel mai usor si deasemenea ajuta de asemenea la asezarea “mularea” pielii pe zona respectia cu un rezultat superior liposuctiei clasice datorita stimularii productiei de colagen.

La sfarsitul interventiei de lipoaspiratie, la nivelul zonelor tratate este aplicat un corset elastic sau pantalon elastic.

DUPA LIPOSUCTIE

Spitalizarea dupa liposuctie este de aproximativ 1-2 zi (in functie de volumul aspirat, tipul de anestezie, starea generala).

Durerea postoperatorie este de regula de mica intensitate. Vanataile (echimoze) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani

In primele zile dupa operatie si trebuit urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7 zile.

Corsetul elastic trebuie purtat timp de minim 4 – 6 saptamani pentru a favoriza asezarea pielii.

Trebuie evitat efortul fizic si sportul timp de cel putin 1 luna si trebuie reluat progresiv. Masajul zonelor lipoaspirate poate fi inceput imediat dupa disparitia vanatailor si umflaturilor

Controalele vor fi la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni.

CAT COSTA O OPERATIE DE LIPOSUCTIE?

Pretul operatiei de liposuctie variaza in functie complexitatea cazului si a numarului de zone de tratat si include :

  • Consultatia preoperatorie 
  • NOU: Simularea operatiei
  • Anestezia
  • Operatia
  • Spitalizarea o noapte
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact suna si programeaza-te  la o consultatie !

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Liposuctie:
• Abdomen 3500
• Coapse 3500
• O zona in plus 1000
0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii