Acasa » Servicii » Ginecomastie

GINECOMASTIE

Inainte de operatia de ginecomastie
Operatia de ginecomastie
Dupa operatia de ginecomastie
Cat costa o operatie de ginecomastie?
Ginecomastie 3d

Daca si tu ai observat ca ai sanii mai mari (dezvoltati) decat ar trebui, cu o forma feminina, afla ca exista o solutie la acesta problema, suna si programeaza-te eu dr Bortolini, medic specialist in chirurgie plastica, te pot ajuta sa scapi de aspectul inestetic care te deranjeaza.

Ginecomastia reprezinta dezvoltarea excesiva a sanului si/sau a areolei mamare la barbat. De obicei este bilaterala dar poate fi si unilaterala.

Ginecomastia poste fi un subiect extrem de sensibil pentru un barbat indiferent de varsta, ca si o experienta emotionala speciala. Spre deosebire de femei, pieptul ideal la un barbat este considerat a fi plat si muscular, cu tesut adipos si glandular minim aflat deasupra muschiului pectoral. Practic, sunt foarte putini aceia (in special atletii) care se apropie de aceasta viziune ideala dar acesta poate fi acum usor de atins cu ajutorul procedurilor moderne.

Ginecomastia patologica  apare din cauza unui dezechilibru intre cantitatea de estrogen (hormon feminin) si cea de testosteron (hormon masculin) in favoarea estrogenului sau printr-o sensibilitate prea mare a tesutului mamar la o cantitate normala de estrogeni.

Uneori nu este vorba de ginecomastie (marirea sanului prin cresterea tesutului mamar) ci de o adipomastie (marire a sanului prin grasime). Adipomastia nu are o semnificatie grava din punct de vedere medical si nu necesita investigatii iar tratamentul se realizeaza doar print-o simpla liposuctie.

INAINTE DE OPERATIA DE GINECOMASTIE

In cadrul consultatiei vom discuta despre tot ceea ce presupune interventia de ginecomastie care sunt riscurile si limitarile ei iti voi raspunde tuturor intrebarilor. Vom face masuratori si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unei  ecografii a sanilor, consult endocrinologic si analize de sange.

Inainte de operatia de ginecomastie se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie

De asermenea, este recomandat sa opresti fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa  reduci considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

In ziua operatiei trebuie sa nu consumi alimente si lichide cu minim 6 ore inainte de aceasta.

OPERATIA DE GINECOMASTIE

Operatia de ginecomastie dureaza 1-2 ore, necesita anestezie generala sau sedare intravenoasa si de obicei o zi de internare.

In functie de cat de mare este glanda mamara, exista mai multe tehnici :

  • Liposuctie ( cicatrici minime de 2-3 mm)
  • Excizia glandei mamare periareolar ( scoaterea glandei mamare prin zona inferioara a areolei – cicatrice minima greu vizibila intre areola si pielea normala
  • Combinarea ambelor metode
  • In cazuri rare si severe in care este vorba de o glanda mamara foarte mare trebuie facute incizii si implicit raman cicatrici in jurul areolei, intre areola si santul inframamar si in santul inframamar.

DUPA OPERATIA DE GINECOMASTIE

Postoperator vor exista echimoze(vanatai) si tumefirea ( umflarea) in zona operata. Disconfortul si durerea se  pe vor tine sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice timp de 5 zile.

Se poarta un consert cateva saptamani pentru a reduce tumefierea si a adapta pielea la noul contur al pieptului. Desi rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va impiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile in cateva saptamani de la data operatiei.

Majoritatea pacientiilor vor putea sa-si reia activitatiile curente in 2-3 zile.

Exercitii usoare pot fi incepute progresiv la 2 saptamani de la data operatiei,

Masajul zonelor lipoaspirate poate fi inceput imediat dupa disparitia vanatailor si umflaturilor

Trebuie sa vii la control la inceput la 2-3 zile pana la 2 saptamani iar ulterior la 3,6,12 luni.

CAT COSTA O OPERATIE DE GINECOMASTIE?

Pretul operatiei de ginecomastie variaza in functie complexitatea cazului

Pentru un pret exact suna si programeaza-te  la o consultatie !

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Ginecomastie: 3000-4200
0767373328 drbortolini@beperfect.ro

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii