Blefaroplastie

BLEFAROPLASTIE – operatia de corectare a pleoapelor

Blefaroplastie

Odata cu inaintarea ta in varsta, pierderea elasticitatii pielii este vizibila si la nivelul ploapelor tale, prin aparitia unui excesul de piele. Totodata, la nivelul pleoapelor inferioare, grasimea herniaza si apar asa numitele “pungi de sub ochi “, ce confera fetei tale un aspect imbatranit.

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala de corectie a pleoapelor, care se adreseaza persoanelor de ambele sexe, in general trecute de 40 de ani, desi, in cazul unor modificari ereditare, poate fi efectuata si mai devreme.

Corectia pleoapelor te va face sa arati mai odihnita, mai tanara, mai fresh.

Blefaroplastia (operatie de corectare a pleoapelor cazute) este interventia chirurgicala prin care se elimina excesul de piele,  grasime si muschi, de la nivelul pleoapelor superioare si/sau inferioare, cu scopul reintineririi aspectului ochilor.

Eu, Dr Bortolini, pot corecta atat pleoapele superioare (excesul de piele) cat si cele inferioare (pungile de sub ochi) in cadrul aceleiasi operatii sau separat. De asemenea se pot combina si alte interventii faciale pentru o rejuvenare faciala completa. Suna si programeaza-te la o consultatie pentru a stabili care este cea mai buna solutie pentru tine!

 Inainte de blefaroplastie

Blefaroplastie

In cadrul consultatiei vom discuta despre ceea ce presupune interventia de blefaroplastie (Chirurgia estetică a pleoapelor), care sunt riscurile si limitarile ei si iti voi raspunde tuturor intrebarilor pe care le ai. Vom face masuratori si vom alege impreuna cea mai buna varianta pentru tine.

Se evalueaza starea de sanatate (eventualele boli, alergii, medicamente uzuale). Ulterior se recomanda efectuarea unor analize de sange si uneori consult oftalmologic.

Inainte de operatia de blefaroplastie (Chirurgia estetică a pleoapelor) se recomanda evitarea utilizarii cu cel putin 14 zile premergator interventiei a medicamentelor de tip anti-inflamatoare sau aspirina (favorizeaza sangerarea).

Anticonceptionalele trebuies oprite cu 4-6 saptamani inainte de operatie deoarece cresc riscul de complicatii tromboembolice (formarea de cheaguri in sange).

Trebuie evitata expunerea excesiva la soare sau la solar inainte de operatie.

De asermenea, este recomandat sa se opreasca fumatul cu cel putin 1 luna inainte sau macar sa se reduca considerabil numarul tigarilor fumate pe zi (ingreuneaza procesul de cicatrizare si pot aparea complicatii).

Operatia de blefaroplastie nu se efectueaza in perioada ciclului menstrual.

In ziua operatiei trebuie sa nu consumi alimente si lichide cu minim 6 ore inainte de aceasta.

Este recomandat sa vii fara machiaj in dimineata respectiva.

Operatia de blefaroplastie – CHIRURGIA ESTETICA A PLEOAPELOR

Blefaroplastie

Blefaroplastia se poate efectua doar cu anestezie locala, cu anestezie locala combinata cu sedare intravenoasa, sau chiar sub anestezie generala. In timpul consultatiei vom stabili impreuna care este cea mai buna varianta pentru tine.

Operatia de blefaroplastie dureaza intre 30 de minute si 2 ore si depinde daca se intervine asupra pleoapelor inferioare, superioare sau a ambelor pleoape.

Incizia la nivelul pleoapei superioare este ascunsa fix in santul palpebral, fiind foarte putin vizibila sau chiar deloc, in functie de cicatrizarea fiecarei persoane in parte. Apoi se indeparteaza excesul de grasime, piele si eventual muschi de la nivelul pleoapei superioare.

In cazul pleoapei inferioare, incizia este exterioara, cu 1 – 2 mm mai jos de gene (marginea libera a pleoapei). Daca trebuie eliminat doar excesul de grasime, se poate utiliza o incizie transconjunctivala (pe partea interna a pleoapei, incizia fiind in acest caz invizibila).

Se indeparteaza astfel excesul de grasime, piele si eventual muschi. Suturile se realizeaza cu fire speciale foarte fine care se indeparteaza apoi la cateva zile postoperator pentru a creea o cicatrice minima.

Dupa operatia de blefaroplastie

Blefaroplastie

Dupa operatia de blefaroplastie in cele mai multe cazuri nu este nevoie de spitalizare daca s-a folosit doar anestezie locala.

Durerea postoperatorie poate fi absenta sau chiar minima. Vanataile (echimozele) si umflaturile (edemul) de la nivelul zonelor operate dispar in doua saptamani.

Puteti purta ochelari de soare din a doua zi dupa operatie, dar purtarea lentilelor de contact trebuie evitata 10-14 zile postoperator.

In primele zile dupa operatie trebuie urmat un tratament analgezic si antibiotic timp de 5-7 zile.

Trebuie evitat efortul fizic si sportul timp de cel putin 2 saptamani, iar apoi trebuie reluat progresiv.

Controalele vor fi la inceput la 2-3 zile iar ulterior la 3,6,12 luni.

In general sunt necesare sase luni pentru a putea aprecia rezultatul interventiei tale. Eliminarea “pungilor” de grasime de la nivelul ochilor este practic definitiva, fara risc de recidiva.

Pielea insa continua sa imbatraneasca si uneori poate reaparea lent excesul la nivelul pleoapelor superioare (rareori poate fi necesara o noua interventie dupa mai mult de 10 ani de la prima operatie).

cat costa operatia de blefaroplastie ?

 

Blefaroplastie

Pretul operatiei de blefaroplastie contine:

 

  • Consultatia preoperatorie 
  • Anestezia
  • Operatia
  • Controalele si pansamentele postoperatorii

Pentru un pret exact suna si programeaza-te  la o consultatie !

Servicii Chirurgicale NOU! PLATA SI IN RATE! Preturi (EUR)
Blefaroplastie:
• Superioara ( anestezie locala ) 1200
• Inferioara ( anestezie locala ) 1700
Blefaroplastie  Blefaroplastie
Blefaroplastie  Blefaroplastie

PROGRAMARI

Clinica isi rezerva dreptul de a selecta pacientii