CARE ESTE DURATA DE VIAȚĂ A UNUI IMPLANT MAMAR?

Multe paciente doresc să afle care este durata de viață a rezultatelor obținute în urma unei operații de mărire a sânilor cu implant mamar. Deși nu au termen de expirare, implanturile mamare pot dura între 10 și 20 ani, însă majoritatea femeilor care au beneficiat de această operație de augmentare, au ales să le înlocuiască mai devreme, după aproximativ 8 ani.
Cu toate acestea, există câțiva factori care pot influența durata de viață a unui implant mamar, printre care:
• Fluctuațiile semnificative de greutate
• O nouă sarcină sau mai multe sarcini și alăptarea la sân
• Modificările hormonale care pot avea un impact masiv asupra pielii
• Alegerile nesănătoase ale stilului de viață, cum ar fi fumatul sau expunerea prelungită la soare
• Laxitatea pielii datorată îmbătrânirii
• Îmbolnăvirea

Trei sfaturi pentru a prelungi durata de viață a unui implant mamar

În primul rând, atunci când alegem să optăm pentru o intervenție chirurgicală, trebuie să ne asigurăm ca persoana care se ocupă de noi să fie un chirurg cu experiență, cu tehnici chirurgicale dovedite pe termen lung. De asemenea, este imperativ să cunoaștem eventualele complicații și cum putem să le evităm.
Evitarea complicațiilor ajută ca rezultatele obținute în urma unei operații de mărire a sânilor cu implant mamar, să dureze mai mult.
1. Pentru rezultate de lungă durată se recomandă evitarea fumatului și adoptarea unui stil de viață sănătos.
Fumatul dăunează pielii și oricărui alt organ. De asemenea, acest obicei nociv poate duce la rezultate slabe ale intervențiilor chirurgicale și la complicații de vindecare a rănilor, precum și sângerare în exces și alte probleme.
Cicatricile nu se mai închid frumos în cazul unei fumătoare, deoarece procesele de vindecare și reparație a pielii sunt deficitare; la fel și abilitatea corpului de a utiliza nutrienții utili furnizați în pachetul de recuperare rapidă – aceștia, pur și simplu, nu se vor absorbi corect în cazul persoanelor care fumează.
2. Este necesară susținerea corectă a sânilor după operația de augmentare.
Bustiera postoperatorie are rol de a susține sânii, restricționând mișcarea implanturilor și ajutând la reducerea umflăturilor. Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București, recomandă purtarea bustierei zi și noapte, timp de două săptămâni.
După această perioadă se poate face tranziția la sutienele de susținere și apoi, după 4-6 săptămâni, la sutienele tradiționale.
3. Implanturile mamare potrivite livrează rezultate mai bune și mai durabile.
Alegerea unui implant mamar potrivit ne ajută, de asemenea, să evităm posibilitatea de a-l schimba pentru o mărime diferită sau în cazul unui mărimi prea mari care ar putea provoca anumite probleme.
Pentru acest proces trebuie să luăm în considerare starea pielii noastre, stilul de viață pe care îl avem și proporțiile corpului.
Indiferent de cât de spectaculoase sunt rezultatele obținute, cu toate acestea, schimbările de viață – sau neglijența în ceea ce privește sutienele sau îmbrăcămintea de susținere a sânilor corespunzătoare – vor avea un impact asupra implanturilor mamare.