De ce femeile aleg să-și mărească sânii cu ajutorul implanturilor mamare?

Implanturile mamare cu silicon sau cu soluție salină pot adăuga volum sânilor, îmbunătățind dimensiunea și forma acestora sau ajutând la reconstrucția lor după o mastectomie sau o lumpectomie mamară. Implanturile mamare vin într-o varietate de dimensiuni și compoziții care pot avea un impact asupra aspectului rezultatului final. În timp ce preocupările de siguranță persistă, implanturile mamare sunt printre cele mai studiate dispozitive medicale. Tehnologia lor s-a îmbunătățit semnificativ în ultimii ani, cu opțiuni care arată mai natural și prezintă mai puține riscuri.

Care sunt principalele motive pentru care femeile optează pentru implanturi mamare?

Unele femei aleg să-și reconstruiască sânii după o mastectomie sau să corecteze anumite defecte congenitale sau dobândite ale sânilor. Sunt femei care vor să echilibreze asimetria sânilor sau să anuleze efectele sarcinii, alăptării, ale pierderii în greutate sau ale îmbătrânirii. Și altele își doresc doar o mărime mai mare la sutien. Orice pacientă care își dorește mai multă simetrie și plinătate, să-și schimbe dimensiunea și forma sânilor sau să creeze o dimensiune a sânilor proporțională cu corpul reprezintă un bun candidat pentru mărirea sânilor cu implanturi mamare. Cine nu este un candidat bun? O pacientă cu tulburări dimorfice corporale sau care este presată de familie sau prieteni să aducă îmbunătățiri vizibile fizicului său.

Ce nu pot rezolva implanturile mamare?

Atunci când sânii sunt moderat lăsați există posibilitatea ca prin introducerea implanturilor mamare să se poată corecta ptoza acestora, însă doar operația de mărire a sânilor cu implanturi mamare nu poate corecta sânii foarte căzuți. Această situație poate fi rezolvată printr-o operație de lifting mamar, realizată cu sau fără implanturi mamare. De asemenea, doar implanturile mamare nu pot corecta asimetria majoră în dimensiunea, forma sau orientarea sânilor, însă în combinație cu liftingul mamar și mamoreducția, acestea pot fi îmbunătățite.  Ceea ce este important de reținut, însă, este faptul că majoritatea femeilor prezintă o ușoară asimetrie a sânilor, o diferență insesizabilă care este perfect normală.

Care sunt avantajele implanturilor mamare?

  • Se pot obține sâni mai atractivi, plini, fermi și bine proporționați cu restul corpului.
  • Dimensiunea, forma și amplasamentul implanturilor pot fi personalizate pentru a se potrivi tipului de corp și preferințelor personale. 
  • Există o mulțime de opțiuni, iar un medic chirurg plastic cu experiență te va ajuta să determini ce este posibil și cum poți obține rezultatul dorit.
  • Mărimea sânilor cu implanturi mamare este mult mai populară decât mărirea sânilor cu transfer de grăsime sau intervenția de ridicare a sânilor.
  • Femeile raportează niveluri ridicate de încredere în sine, indiferent dacă au optat pentru o mărire mai mare a sânilor, corectarea sânilor asimetrici sau tuberoși sau pentru o reconstrucție după o mastectomie.

Sunt Dr. Bortolini Alin, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, fondatorul conceptului de frumusețe integrată Be Perfect București, un concept care este despre a crea cea mai bună variantă a ta și de a-ți restabili proporțiile într-o armonie totală.