Interventii toxina botulinica si fillere pentru pacientii tineri

In primul rand sunt de parere ca toxina botulinica si fillerele (acidul hialuronic) trebuie facute in asa fel in cat pacientul sa aiba un look cat mai natural. Pielea este ca o hartie care se tot pliaza iar si iar de miliarde de ori de-a lungul vietii atunci cand muschii fetei se contracta. Toxina botulinica (toxina botulinica) este un blocant neuromuscular si slabeste sau in doze mai mari chiar paralizeaza musculatura, iar aceasta ne mai contractandu-se practic previne aparitia ridurilor prin oprirea acestui fenomen de pliere al pielii. Practic pe perioada cat este activa toxina botulinica, muschii nu se mai contacata atat de mult, pielea nu se mai plicatureaza si ridurile astfel nu mai evolueaza iar pielea nu mai imbatransete pe zona tratata.

Filerele sunt folosite pentru a augmenta, pentru a mari anumite zone de la nivelul fetei sau pentru a estompa si umple anumite riduri. Acestea nu trebuie sa fie in exces si atunci cand cineva va vede sa nu fie primul lucru care sare in evidenta. Acidul hialuronic poate fi folosit pentru marirea (augmentarea) buzelor sau pentru conturarea lor si poate avea efecte fantastice, multe dintre paciente spun adesea ca le-a schimbat viata efectiv si le-a crescut increderea propria persoana insa din pacate folosite in exces sau gresit pot creea aspectu mult cunoscut de “cioc de rata”. Eu personalizez aceste interventii in functie de anatomia fiecarei persoane in parte in asa fel in cat rezultatele sa fie dorite.

Utilizarea toxinei botulinice si a acidului hialuronic necesita aceiasi meticulozitate si atentie la detalii ca orice alta interventie chirurgicala. Comunicarea, ascultarea si intelegerea dorintelor pacientilor si creea unui plan personalizat in functie de particularitatile anatomice ale fiecaruia in parte sunt lucrurile cele mai importante.

Acum injectarile cu toxina botulinica si acid hialuronic par sa fie facute pe peste tot si de toata “lumea”, personal medical neavizat sau uneori nici macar personal medical si in tot felul de locuri neavizate saloane etc. iar pacientii au impresia ca acestea sunt extrem de simple si lipsite de riscuri, lucru fals de altfel.  Utilizate incorect pot avea complicatii atat medicale (necroze infectii etc.) cat si complicatii estetice neplacute.

Atunci cand fac injectari cu acidul hialuronic si toxina botulinica incerc sa creez un aspect cat mai fresh si luminos dar totodata pacientul/a sa isi pastreze expresivitatea si naturaletea trasaturilor, creand astfel cea mai buna versiune a fiecaruia si stergand anii de pe chip. Din pacate insa zi de zi vedem atat la televizor cat si pe social media multe rezultate inestetice, neplacute precum buzele supradimensionate cu aspect de cioc rata, sprancene hiperarcutie de joker/mefisto sau obraji suprainjectati si imobili ca de veverita.

Interventiile cu acid hialuronic si toxina botulinica sunt atat o stiinta (de aceea sunt tot timpul la curent cu tot ce se intampla nou si prezent la congrese) cat si o arta, o viziune a frumosului ce tine de fiecare medic in parte si de aceea este foarte important sa va interesati pe mainile cui va lasati unul din cele mai de pret lucruri si anume fata dumneavoasta deoarece din pacate unele lucruri realizate gresit sunt ulterior extrem de greu de corectat sau aproape imposibil cu costuri ridicate si perioada de recuperare de lung durata.

Pentru detalii si programari eu, Dr. Bortolini Alin, medic specialist chirurgie plastica si echipa mea de la Be Perfect va sta la dispozitie.