Totul despre asezarea implanturilor mamare

Daca te-ai interesat despre implanturile mamare sau daca mai ai prietene care au implanturi probabil ai auzit ca trebuie sa treaca un anumit timp ca ele sa se ”aseze”. Ce inseamna mai exact acest lucru?

De cele mai multe ori (aproape tot timpul) eu, Dr Bortolini Alin, chirurg plastician, plasez implanturile mamare in pozitie subpectorala. Defapt mai excat si mai corect ele sunt pozitionate partial subpectoral sau dual plane/Tebbets (dupa chirurgul American care a descris tehnica)
Atunci cand implanturile mamare sunt plasate sub muschiul pectoral mare initial sunt aplatizate de muschi si stau sus pe torace, umflate in polul superior din cauza inflamatiei intense a muschiului pectoral. Totodata ele sunt dure si rigide – imobile (descrise de cele mai multe ori de catre paciente ca doua pietre 😊), toate aceste lucruri sunt temporare si ele vor devin de la luna la luna din ce in ce mai moi si mai suple.
Odata cu trecerea timpului implantul intinde muschiul pectoral si tesutul mamar (sanul) si implantul “se aseaza” si mai “coboara” in buzunarul sau si sanul se rotunjeste si devine mai plin si se contureaza mai bine in polul inferior in timp ce polul superior se mai “desumfla” si areola care la inceput poate privi in jos acum se mai ridica. Acest proces depinde de la persoana la persoana dar de cele mai multe ori se intampla pe la 3 luni de la operatie.
Un alt lucru pe care trebuie sa il iei in calcul este faptul ca imediat dupa operatie zona sternului (intre sani) este foarte umflata iar implanturile pot parea mai “mici” si mai putin conturate. Odata cu desumflarea si “adancirea” acestei zone ele devin mult mai bine conturate iar sanul pare mai plin si mai bine conturat in decolteu. Exprimandu-ma mai plastic practic vazute de sus par ca doua delulute si cu o vale mica intre dar odata cu desumflarea acestei zone, “valea” se adanceste si le pune prin contrast mult mai bine in evidenta.
Mai jos va prezint cateva exemple, cu cazurile mele personale, cu evolutia in timp a implanturilor mamare pentru a intelege mai bine de ce trebuie sa ai rabdare cand vine vorba de evaluarea rezultatelor.
Echipa mea de la Be Perfect București este aici să te ajute.

Programează-ți o consultație cu dr Bortolini Alin, medic specialist chirurgie plastica!